Uittips in de omgeving van Hotel Herikerberg

 

Fietsen

Er zijn veel mooie fietsroutes in Twente bereikbaar vanuit Hotel Herikerberg. Denkt u hierbij aan de zeskastelenroute rond Diepenheim of de route Markelo, Rijssen, Goor. De fietsroutes in Twente starten vanhuit Hotel Herikerberg. De ligging van het hotel is uniek en centraal nabij de steden Deventer, Almelo en Hengelo. Een gemakkelijke uitvalsbasis om alle bezienswaardigheden van Twente te bezoeken. Het hotel is gelegen te midden van eeuwenoude bossen op slechts enkele kilometers afstand van nationaal park de Sallandse heuvelrug.

Wij hebben onze eigen fietsroute. Deze route(van ongeveer 35 kilometer) loopt door het prachtige Twentse coulissenlandschap. U fiets langs de Diepenheimse kastelen en door de eeuwenoude bossen en landerijen van het Twentse landschap.

Deze route is in het hotel verkrijgbaar, maar u kunt hem ook hier downloaden

 

Wandelen

Hotel Herikerberg is een uitstekende locatie voor wandelaars. Rondom het hotel treft u diverse wandelroutes. Zoals de Tichelroute en het Probuspad. Ook grents het hotel aan de NS wandeling en het Pieterpad. U verblijft op korte afstand van de steden Deventer, Rijssen, Hengelo en Enschede. Hier kunnen prachtige stadswandelingen gemaakt worden.

Vanaf het hotel starten verschillende wandelingen (3.7 of 5,5 km of 8,8 km of 11 km) 

In 2018 is de Twentse Wallen route Markelo uitgeroepen tot wandeling van het jaar

De mooiste wandelroute van Nederland loopt door Markelo. De wandeling Twentse Wallen Markelo die is uitgezet door Truus Wijnen kreeg van de genomineerde routes de meeste stemmen! De verkiezing werd uitgeschreven door wandelzoekpagina.nl.

De wandeling is ca. 13 km en begint bij het VVV Informatiepunt in Markelo. Via het centrum gaat de route richting de Markelose Berg, waar het genieten is vanwege de mooie vergezichten. De route gaat langs veel stille getuigen van de Tweede Wereldoorlogen, als loopgraven en gedenkplekken. De Schipbeek en buurtschap Stokkum zorgen voor de afwisseling in deze fantastische route.

Kerkepaden-Tichelroute
De route loopt voor een belangrijk deel over de Kerkepaden-Tichelroutes, die door de Stichting Cultuur-Historische Elementen rondom Markelo is aangelegd en beheerd wordt.

Download de route

Nu al zin om deze route te wandelen? Op deze site kun je de routebeschrijving en –kaart downloaden ook de volledige uitslag kun je hier bekijken.

 

VVV-kantoor

 

VVV Agentschap Markelo informeerd u graag meer over evenementen, attracties, eten en drinken in Markelo. Ook kunt u hier terecht voor o.a. Wandel- en Fietsroutes en souveniers. Het VVV Agentschap Markelo is gevestigd als shop-in-shop in het Infocentrum Markelo. 

Hier kunt u ze online vinden